Foodcourt of the Dreiländergalerie

Weil am Rhein

 

A greenhouse served as the guiding inspiration for the food court – bright, natural materials were used throughout the dining area. Visitors can now enjoy a culinary break between artfully arranged, ceiling-high plant shelves. The seating area is separated from each other by two ceiling ovals, whose boundaries are emphasised by hand-painted plant motifs and raffia lights made of natural rattan on the ceiling.

The colour green also extends beyond the harmoniously arranged seating areas; a cladding of green slats frames the individual tenant facades of the diverse gastronomic concepts and picks up on the conceptual greenhouse atmosphere.

Design classics from the Vitra Group, which is also based in Weil am Rhein, were chosen for the furniture.

 

 

Design: Schwitzke & Partner

Completion: September 2022

Area: 800 sqm

Service: LPH 1-8

Photos: Schwitzke