Topshop
Expansion in lockstep.

TopShop Concession Store Schwitzke Project

Key facts at a glance:

  • Challenge: Parallel fit-out of three concession stores according to a single expansion strategy.
  • Special features: Transferability of the design to all locations despite different construction conditions.
  • Approach: Synchronous management of specialist engineers and subcontractors; local adaptation and implementation of the design specifications.
  • Design: Arcadia Group Limited.

Topshop I Cologne, Düsseldorf, Bonn
Amsterdam sets the example: the new design was conceived here as a pilot project

TopShop Oberhausen Shopsystem Schwitzke Project

Topshop I Cologne, Düsseldorf, Bonn
Blueprint in white: the store in Oberhausen set the standard in Germany

TopShop Koeln Duesseldorf Bonn Schwitzke Project

Topshop I Cologne, Düsseldorf, Bonn
Modular aesthetic: the concept demanded high adaptability

Illuminated stairways connect the levels.
Consistent design nonetheless poses specific construction challenges.

The project was ambitious. The British fashion label Topshop wanted to further expand in Germany. Three concession stores were to be fitted out in parallel—within large department stores in Cologne, Düsseldorf, and Bonn.
It all came down to systematic scheduling and organization. Schwitzke Project swiftly commissioned all specialist engineers and subcontractors—and set the parallel processes in motion.
But no site is the same. So Schwitzke Project provided for the local adaptation and realization of the design concept. The new stairs were manufactured and installed precisely to dimension. From the wiring to the sprinklers, all of the technical systems were modernized—in keeping with the conditions on-site.
Entering a Topshop store today, one encounters a unified look. Consistent, yet highly individual.